Tanıtım

Karadeniz’in batısında bulunan Bolu, tarihi, kültürü ve doğal güzelliklere sahip olan ünlü bir ilimizdir. İlkbahar ve yaz aylarında içinizi ferahlatan gölleri ve yemyeşil doğası ile birlikte şifalı kaplıcaları vardır.

Bolu’nun meşhur tarihi kaleleri ile yemekleriyle tanışabilirsiniz. Ankara, Eskişehir, Çankırı, Karabük, Zonguldak, Düzce, Sakarya ve Bilecik İle komşudur.Ankara, Eskişehirle komşu olduğu için çok ilgi görmektedir. Ülkemizin en kalabalık 59. Şehridir. Yüz ölçümü 8.313 km²’dir. Bolu’nun en meşhur turistik yerleri; Seben Kaya evleri, Yukarı Taşhan, Gülezler Konağı gibi bir çok yerlere ev sahipliği yapmaktadır. Doğayla iç içe olup ruhen huzur bulmak istiyorsanız aynı zamanda Bolu’nun turistik yerlerini gezip geleneksel yemeklerini tatmak istiyorsanız rotanızı doğruca Bolu’ya çevirin.

Bolu Termal Oteller

Bolu termal otelleri doğasıyla ve eşsiz güzellikleriyle ziyaretçilerini adeta cennete kapı aralayan bir ilimizdir. Bolu Termal Otelleri mevsim fark etmeksizin tüm koşullarda tatil yapmaya müsait olmasıyla tanınır. Gerek kışın gerek yazın her türlü güzellikleriyle sizi kendisine çeker. Bolu yakınlarında bir çok komşu il barındırmasından dolayı kısa tatillere, hafta sonu kaçamakları için oldukça verimlidir.

Ziyaretçilerin bir kez gelmesiyle birlikte her tatil fırsatlarında tekrar gelmek istemesi sıkça görülür. Yaz aylarında tatil yapmak isteyenler, bunaltıcı sıcak havaların ferahlığını Abant Gölü’nde buluyor. Kışın gelmek isteyen ziyaretçiler ise 5 yıldızlı Bolu termal otellerinde yorgunluğunu atabilir ve kayak merkezlerinde karın tadını çıkartabilirler. Her mevsim koşulunda çekinmeden gelip Bolu kaplıcalarında mineral bakımından zengin, şifalı sıcak sularında huzurun tadına varabilirler.

Bolu’nun Kaplıcaları ve İyi Geldiği Hastalıklar

Çatak Kaplıcası

Çatak kaplıcası, Göynük ilçesinin 30 kilometre güneydoğusunda bulunuyor Himmetoğlu köyünün yakınlarındaki vadidedir. Çatak kaplıcasının sıcaklığı 32 derecedir. Suyun içinde kalsiyum ve karbonhidrat vardır.Çatak kaplıcasını görenler hayretler içerisinde kalıyor. Adeta şifa saçıyor. Felç, çocuk felçi, romatizma, mide ve bağırsak sorunları, vücut ağrılarını dindirme gibi birçok hastalıklara iyi geldiği biliniyor.

Mudurnu Sarot Kaplıcası

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde olan Sarot kaplıcası Mudurnunun 30 kilometre kuzeybatısında Taşkesti beldesi Ilıca köyünde yer almaktadır. Sarot kaplıcasının suları bütün maden sularından farklı bir özelliği vardır. Sülfatlı olan Sarot Kaplıcasının sıcaklığı 66 derecedir. Dünyadaki acı sular grubuna girer. Hipotermal Hipotonik bir maden suyudur. Çevresinde kurulu tesislerde vardır.

İyi geldiği hastalıklar:

● Bağışıklık sisteminin güçlenmesi,

● Vücut yanıkları,

● Siroz başlangıcı,

● Kronik sistit,

● Kronik yorgunluk,

● Uykusuzluk,

● Stres,

● Obezite,

● Mide hastalıkları,

● Sedef,

● Egzama,

● Gut hastalığı,

● Akne,

● Kadın hastalıkları,

● Kronik böbrek taşları,

● Safra kesesi hastalıkları,

● Karaciğer iltihabı,

● İltihapsız eklem hastalıkları,

● İdrar yolları hastalıkları,

● Cilt hastalıkları,

● Romatizmal hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir.

Seben Pavlu Kaplıcaları

Kesenözü köyü yakınlarında yer alan Seben Pavlu kaplıcaları , Seben ilçesinde 14 kilometre uzaklıktadır. Suyun sıcaklığı ise 70-80 derecedir. Seben Pavlu Kaplıca sularının iyi geldiği hastalıklar; Bronşit, kireçlenme, sinir boyunca yayılan iltihaplanma, cilt hastalıkları, baş ağrısı, cilt lekeleri, böbrek taşı, kadın hastalıkları, bel ve boyun fıtığı, gibi birçok hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir.

Karacasu Kaplıcaları

Bolu’daki Seben dağının hemen alt kısmında yer alan Karacasu kaplıcaları, yemyeşil ormanlarla çevrilidir. Karacasu kaplıcaları Bolu’nun ilçesi olan Karacasu Beldesi’nin sınırlarında yer alıyor. İsimleri yerli halk tarafından verilen küçük kaplıca ve büyük kaplıca vardır. Ulaşımı çok kolaydır. Bolu merkezden kalkan toplu taşıma araçları vardır. Karacasu kaplıcaları Sağlık bakanlığı tarafından onaylı olup birçok hastalıklara iyi geldiği bilinir.

Karacasu kaplıcaların iyi geldiği hastalıklar;

● Romatizma,

● Solunum yolu hastalıkları,

● Sindirim sistemi rahatsızlığı,

● Kadın hastalıkları,

● Böbrek hastalıkları,

● Kireçlenme,

● Kemik hastalıkları,

● Kalp hastalıkları,

● Dolaşım hastalıkları,

● İdrar yolu hastalıkları,

● Metabolizma bozuklukları ve beslenme bozukluğunun düzeltilmesine yardımcı oluyor.

Mudurnu Babas Kaplıcası

Ülkemizin en önemli kaplıcalarından biri olan Mudurnu Babas kaplıcası, Bolu’nun Mudurnu ilçesine 4 kilometre uzaklıktadır. Suyun içerisinde magnezyum, kalsiyum bikarbonat, izotermal ,hipotonik ve karbondioksit bulunuyor.Suyun sıcaklığı ise 40 derecedir. İyi geldiği hastalıklar; Karaciğer hastalıkları, karaciğer rahatsızlığı, metabolizma hastalıkları ve hafif diyabet hastalıklarına iyi geldiği biliniyor.

Bolu Termal Otel Fiyatları

Ruhen huzurlu hissetmek aynı zamanda şifa bulmak istiyorsanız ve bunu en uygun nasıl yapabilirim diyorsanız TermalOteller.com ile listelenen termal oteller ile iletişime geçerek en uygun termal otel fiyatlarına ulaşabilirsiniz. Sizlerde erken rezervasyon fırsatlarını kovalayarak eşsiz bir tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

Bolu büyük şehirlerin neredeyse tamamına yakın olması sebebiyle tüm yakın illerinden ziyaretçi alır. İstanbul, Sakarya, Ankara gibi nüfusun çok olduğu bölgelere yakın olmasından dolayı kısa tatillerden çok fazla ziyaretçi alır. Ayrıca Bolu birçok tarihi yer ve güzellikler bakımından çok zengindir.

Gidenlerin tekrar gitmek isteyeceği bir yer olması Bolu’nun bir Türkiye cenneti olmasına ön ayak olur. Termal sularından, göllerine, göllerinden kayak merkezlerine kadar bir sürü tatil imkanı doğurur.

Bolu’da Gezilecek Yerler

Gölcük Tabiat Parkı

Yüksekliği 1206 metre olan gölün çevresi 1300 metredir. Göle ulaşım Bolu belediyesinin imkan sunduğu halk otobüsleri, Seben ve Kıbrıscık minibüsleri ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Abant Gölü

Bolu’nun 34 kilometre güneybatısında Mudurnu’nun ise 18 kilometre kuzeydoğusunda Abant dağları üzerinde oluşmuş olan krater ve birikinti gölü’dür. Yüksekliği 1328 metreden 1700 metreye kadar birden fazla tepe bulunuyor.

Tokadi Hayrettin Türbesi

Bolu şehir merkezinin 13 kilometre batısında Elmalık köyündedir. Türbe ormanlık alanda bulunur. Birçok kaynaklarda Tokadi Hayrettin’in 1535 yılında vefat ettiği söyleniyor.

Yedigöller Milli Parkı

Bolunun 42 kilometre kuzeyinde Zonguldak’ın güneyinde yer alır. 1965 yılında milli park olarak korumaya alındı. Yedigöller havzası 1642 hektar büyüklüğünde alanı vardır. Milli parkın içerisinde ise Köyyeri bölgesinde eski Bizans kalıntıları bulunmaktadır. Milli parkın bölgesinde 7 adet göl vardır. Bunlar, Deringöl, Nazlıgöl, Büyükgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl.

Seben Kaya Evleri

Bolu’nun Seben ilçesinde yer alan kayaların içi oyularak bir ev haline gelmiştir en eski evler orta Bizans Dönemine kadar dayanmaktadır. Bu bölgede olan en önemli kayalık evler; Muslar Mahallesi ,Çeltikdere , Alpagut Köyü, Karaca, Solaklar ve Kaşbıyıklar köylerinde bulunur.Seben GölüBolu’nun Seben ilçesinde yer alan gölün uzunluğu 22 kilometre derinliği 14 metredir. Seben gölü aynı zamanda Seben ilçesine elektrik sağlıyordu. Bu gölü görenler doğal güzelliğinden büyülüyorlar. Turizm bölgesi ilan edildiğinden beri çevre bölgelerden çok ziyaretçi geliyor.

Bolu Dağı

Bolu ilinde bulunan Bolu dağı Bolu ovası ile Düzce ovasını birbirinden ayırmaktadır. İstanbul Ankara yol hattı bu bölgeden geçmektedir.Yeniçağa GölüBolu’nun Yeniçağa ilçe merkezinde bulunan göl 990 Yüksekliğindeki göl yaklaşık 2800 dekarlık bir alanı kaplamaktadır. En derin yeri 13 metredir.

Karagöl Tabiat Parkı

Bolunun Kıbrıscık ilçesinde bulunmaktadır. 2011 yılında tabiat parkı olarak ilan edilmiştir. Tabiat Parkın içerisinde birçok piknik yapmak için alan vardır.

Bolu’ya Özgün Yemekler

Her yörede olduğu gibi Bolu’ya özel olan bazı yemekler bulunmaktadır. Bu yemekler sırası ile şu şekilde listelenebilir:

1. Ovmaç Çorbası

2. Kabaklı Gözleme

3. İmaret Çorbası

4. Keşli Cevizli Erişte

5. Mengen Pilavı

6. Mudurnu Baklavası

7. Abant Kebabı

8. Kedi Batmaz

9. Paşa pilavı

10. Çiğ börek

11. Kaldırık Dolması

12. Patatesli Köy Ekmeği

13. Keş

14. Bolu Köftesi

15. Bakla Çullaması

Tanıtımı oku

  • GEZİLECEK YERLER Yedigöller Milli Parkı, Abant Gölü, Bolu kaplıcaları
  • NEREDE Batı Karadeniz